donderdag 19 maart 2020

Thuisopdrachten L2: De mooiste vis

De mooiste vis van de zee

De Vier Windstreken

     1)      Bekijk het digitale prentenboek via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=QbTnXFPsk1k

     2)      Regenboog wilde zijn mooi schubben niet delen. Er zijn vast wel dingen die jij ook liever met niemand wil delen, en dingen die je wel wil delen. Sommige dingen kan je niet delen.

   3)      Regenboog heeft veel goede eigenschappen: hij is een vriend voor iedereen, hij is moedig op de juiste momenten en hij deelt zijn schubben met iedereen.
      Een goede eigenschap is iets wat je goed kan of wat goed is aan jouw karakter. Bedenk van jezelf 3 goede eigenschappen en schrijf ze op de schubben. (Voorbeeld: vrolijk zijn, helpen, beleefd zijn, voetballen, …)

   4)      Regenboog leert hoe je vrienden moet maken. Vind jij jezelf een goede vriend? Wie is jouw beste vriend? Wat zou die nu aan het doen zijn? Wat mis je op dit moment misschien?
      (Als je niemand weet, hoe zou jouw beste vriend er dan moeten uitzien?)

   5)      Maak je eigen onderwaterwereld. In de zee zijn heel veel dieren met mooie, felle kleuren. Gebruik verf, glitterpennen, wasco of stiften en laat je fantasie maar los om een mooie achtergrond te maken! Daarna kun je de figuren die je wil gebruiken, knippen en plakken. Deel 1   Deel 2   Deel 3

6)      Woordpuzzel + Correctie

   7)      Maak de mooiste vis van de zee in strijkparels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opdracht wetenschaap Quiz 2 L5

 Nadat jullie het  Filmpje bekeken hebben, kunnen jullie hier ook de quiz maken! Quiz Wetenschaap   2